In de wintermaanden ben ik gek op álles met speculaas. Ik gooi dan ook overal speculaaskruiden door heen. De smaak is niet alleen heerlijk, het ruikt ook zó lekker! Deze keer gingen de speculaaskruiden door het crumble-deeg en maakte ik een heerlijke Appel-Peer Speculaas Crumble. Met een beetje kwark is dit een heerlijk en gezond winters ontbijtje!

appel peer crumble

Dit heb je nodig voor 2 ontbijtjes:

  • 1 peer
  • 1 appel
  • 60 gram havermout
  • 40 gram havermoutmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel

appel peer crumble

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en peer, snij ze in blokjes en meng deze in een kom met een theelepel kaneel en speculaaskruiden.
  3. Meng in een andere kom de overige ingrediënten en kneed dit tot een crumble.
  4. Tip: havermoutmeel kan je makkelijk zelf maken door havermout in de keukenmachine te mixen tot meel.
  5. Leg het fruit in een ovenschaal en verdeel de crumble er overheen.
  6. Zet de Crumble 25 minuten in de oven en laat hem daarna even afkoelen.

Eet smakelijk!

 

 

Een portie Speculaas Crumble bevat:
Calorieën: 366
Koolhydraten: 54,6 gram
Eiwitten: 10,8 gram
Vet: 11,4 gram

 

Ben jij bij onze reünie?

Vind hier alle informatie over de Summer Tour Reünie & boekpresentatie!

inger summer tour

About The Author

Jennifer Krijnen

Hi! Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.